Παιδιών Στήριξις

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας καλέστε μας στα τηλέφωνα: 22410 61030 & 22410 39955

Η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης έχει σαν στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί του να ωριμάσει  συναισθηματικά και να αυτονομηθεί. Μπορεί να στηρίξει τους γονείς σε θέματα όπως διαζύγιο, πένθος, προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικές δυσκολίες, οργανικά προβλήματα, δυσκολίες σχολικής προσαρμογής, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής κ.α. 


Στόχος της συμβουλευτικής δεν είναι μόνο να λύσει ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει κάποια στιγμή, αλλά να δώσει ένα εργαλείο στον κάθε γονέα για να αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Συνεπώς, όχι μόνο βελτιώνει την επικοινωνία και τις σχέσεις γονιών -παιδιών αλλά εμπλέκει τους γονείς δημιουργικά σε θεραπευτικές διαδικασίες ως συνθεραπευτές.


Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει γονείς παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές ή άλλες σύνθετες δυσκολίες να καταλάβουν, να διαχειριστούν και να αποδεχτούν την διάγνωση του παιδιού τους. Παράλληλα η συμβουλευτική μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που πιθανότατα να προκύψουν στην καθημερινότητά τους (π.χ. προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακά προβλήματα). Η συμβουλευτική γονέων παρέχεται στους γονείς σε ατομικά προγράμματα στήριξης.

 

Ακολουθηστε μας στα Social

Επικοινωνια

Φωτεινή Κινούς (Ειδ.Παιδαγωγός)
Καμύνδου 10, Ρόδος (Ροδίνι)
Τηλέφωνο: (+0030) 6945936382
Email: fkinous@paidionstirixis.gr
Τίνα Τσέλιου (Παιδοψυχολόγος)
Πάροδος Λεωφ. Ηρακλειδών 51 (Ιξιά)
Τηλέφωνο:(+0030) 22410 39955
Email: ttseliou@paidionstirixis.gr