Παιδιών Στήριξις

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας καλέστε μας στα τηλέφωνα: 22410 61030 & 22410 39955

Σε εξατομικευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα, ο ειδικός παιδαγωγός εφαρμόζει πολυαισθητηριακές μεθόδους μάθησης και ειδικές τεχνικές με σκοπό τη βελτίωση των γνωστικών ελλειμμάτων του μαθητή.


Επιπλέον, με τη βοήθεια εξειδικευμένων μηχανήματων και σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές συμπεριφοριστικής ψυχολογίας (behavior modification) επιτυγχάνεται βελτίωση της προσοχής, της συγκέντρωσης, της μνήμης και της αυτοαποτελεσματικότητας .


Είναι ένα πρόγραμμα που δεν στοχεύει μονομερώς στον τρόπο μελέτης των σχολικών μαθημάτων ή μόνο σε γνωστικές δεξιότητες, αλλά περιλαμβάνει την ψυχοσυναισθηματική στήριξη του παιδιού και των γονέων του και είναι προσανατολισμένο στην επιτυχία.

Η Μέθοδος Συντονισμού παρέχεται ατομικά σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και είναι ένας συναρπαστικός, θετικός τρόπος αντιμετώπισης Μαθησιακών δυσκολιών / Δυσλεξίας.


Η εξάσκηση με τη μέθοδο του συντονισμού αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τις κεντρικές αντιληπτικές δυσλειτουργίες του εγκεφάλου. Με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να διορθώσει υφιστάμενα προβλήματα συντονισμού τα οποία προκαλούνται από την κεντρική «όχι περιφερειακή» διαδικασία ακοής και όρασης, μέσα από τη συνεχή εναλλαγή οπτικών και ακουστικών ερεθισμάτων.


Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην αντιμετώπιση ενός ευρύτερου φάσματος δυσκολιών όπως:

 

 • Μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία.
 • Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής
 • Δυσλειτουργία ακουστικής ή οπτικής επεξεργασίας.
 • Δυσλειτουργία ανάγνωσης.
 •  

  Ακολουθηστε μας στα Social

  Επικοινωνια

  Φωτεινή Κινούς (Ειδ.Παιδαγωγός)
  Καμύνδου 10, Ρόδος (Ροδίνι)
  Τηλέφωνο: (+0030) 6945936382
  Email: fkinous@paidionstirixis.gr
  Τίνα Τσέλιου (Παιδοψυχολόγος)
  Πάροδος Λεωφ. Ηρακλειδών 51 (Ιξιά)
  Τηλέφωνο:(+0030) 22410 39955
  Email: ttseliou@paidionstirixis.gr