Παιδιών Στήριξις

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας καλέστε μας στα τηλέφωνα: 22410 61030 & 22410 39955

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ψυχοθεραπεία

Ο όρος Ψυχοθεραπεία είναι λέξη σύνθετη που σημαίνει στην ουσία θεραπεία των προβλημάτων της ψυχής. Η θεραπεία αυτή  στα μικρά παιδιά γίνεται με ψυχολογικές μεθόδους, όπως:

  1. Παιγνιοθεραπεία: μέθοδος που χρησιμοποιεί τον τόσο οικείο  στο παιδί και αυθόρμητο τρόπο έκφρασης , το παιχνίδι. Το παιχνίδι παρέχει το πλαίσιο για άμεση απελευθέρωση του παιδιού από εντάσεις, μάθηση καινούριων δεξιοτήτων και συμπεριφορών και αντικατάσταση άλλων μη λειτουργικών. Τέλος,δίνει στο θεραπευτή την ευκαιρία να διερευνήσει τα προβλήματα του παιδιού.
  2. Οικογενειακή θεραπεία: Αντιμετωπίζει το πρόβλημα του παιδιού ως διαταραχή ολόκληρων των σχέσεων μέσα στην οικογένεια και εμπλέκει τα υπόλοιπα μέλη στη θεραπεία.
  3. Συμπεριφοριστικές μέθοδοι θεραπείας: Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτων των μεθόδων είναι η συστηματική απευαισθητοποίηση, ο έλεγχος της συμπεριφοράς από τις συνέπειες της, η παρατήρηση και μίμηση προτύπων, η σταδιακή διαμόρφωση της συμπεριφοράς κά. Η σχέση Θεραπευτή και παιδιού είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Η αποδοχή του παιδιού όπως είναι, η παροχή ελευθερίας για να εκφράσει τα    συναισθήματα και τις σκέψεις του και η πεποίθηση ότι το ίδιο το παιδί εγκλείει    μέσα του την ικανότητα να λύσει τα προβλήματα του, αν του δοθεί η ευκαιρία, είναι βασικές αρχές της θεραπευτική σχέσης.

Ακολουθηστε μας στα Social

Επικοινωνια

Φωτεινή Κινούς (Ειδ.Παιδαγωγός)
Καμύνδου 10, Ρόδος (Ροδίνι)
Τηλέφωνο: (+0030) 6945936382
Email: fkinous@paidionstirixis.gr
Τίνα Τσέλιου (Παιδοψυχολόγος)
Πάροδος Λεωφ. Ηρακλειδών 51 (Ιξιά)
Τηλέφωνο:(+0030) 22410 39955
Email: ttseliou@paidionstirixis.gr