Παιδιών Στήριξις

 Για να επικοινωνήσετε μαζί μας καλέστε μας στα τηλέφωνα: 22410 61030 & 22410 39955

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η αγάπη μας για τα παιδιά και η διαπίστωση της ανάγκης του τόπου μας για μια διεπιστημονική ομάδα μας οδήγησε στη δημιουργία της ομάδας “Παιδιών Στήριξις” . Η ομάδα έχει ως στόχο τη σωστή διάγνωση, τη ψυχολογική στήριξη των παιδιών, την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και παράλληλα τη στήριξη της οικογένειας στην επίλυση προβλημάτων στο σπίτι και στο σχολείο.


Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι αναπτυξιακά. Εκδηλώνονται δηλαδή σε μικρή ηλικία και δημιουργούν στο παιδί δυσκολίες στην αναπτυξιακή του πορεία. Σε αρκετές περιπτώσεις τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν λειτουργίες που σχετίζονται με τη νοημοσύνη, τη συμπεριφορά και τη μάθηση γενικότερα.

Παλιότερα, πολλές αναπτυξιακές διαταραχές ερμηνεύονταν από τους γονείς ως δυσκολίες που σχετίζονταν με την ανωριμότητα του παιδιού. Η απλή αναμονή ωστόσο για την "ωρίμανση" του παιδιού, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια χρόνου και κατά συνέπεια τον περιορισμό των ευκαιριών για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού.


Η φιλοσοφία μας είναι ότι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση καθώς και ο τύπος της θεραπευτικής παρέμβασης που θα επιλέξουμε μαζί, είναι καθοριστικής σημασίας. Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί στην ουσία μια αποτελεσματική μορφή πρόληψης αφού μέσα από αυτή ξεκινά πάντα ο δρόμος για την αναζήτηση των τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών. Όσο καθυστερεί η αντιμετώπιση των δυσκολιών, τόσο περισσότερο οι αποκλίσεις παγιώνονται και επιδεινώνονται με αποτέλεσμα οι δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος να μειώνονται.

 

Η επιστημονική ομάδα μας απαρτίζεται από

 

Παιδοψυχίατρο

 

Παιδοψυχολόγο

Ειδική Παιδαγωγό

 

Με εξειδικευμένες γνώσεις στο χώρο

 

Αξιολογούμε δυσκολίες μάθησης, συναισθηματικές δυσκολίες και αναπτυξιακές διαταραχές χρησιμοποιώντας αξιόπιστα τεστ, αναγνωρισμένα στο χώρο.

Παρέχουμε αναλυτική γραπτή αξιολόγηση-έκθεση, ώστε οι γονείς να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις δυσκολίες των παιδιών τους.

Σχεδιάζουμε ατομικό πρόγραμμα υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες της προσωπικότητας του παιδιού και της οικογένειάς του.

Εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών, μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών καθώς και προβλημάτων συμπεριφοράς.

Ενημερώνεται ο εκάστοτε εκπαιδευτικός στον οποίο προτείνονται τρόποι στήριξής του μαθητή.

Παρέχεται συμβουλευτική και καθοδήγηση γονέων.

Τα υποστηρικτικά προγράμματα και οι διαγνωστικές υπηρεσίες απευθύνονται σε παιδία ηλικίας από 18 μηνών έως 15 ετών. Σε κάθε περίπτωση η  παρέμβαση που εφαρμόζεται είναι εξατομικευμένη, στοχεύοντας πάντα στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και τη βελτίωση των μαθησιακών δεξιοτήτων του κάθε παιδιού ανάλογα με τις ανάγκες του και το δυναμικό του.

Ακολουθηστε μας στα Social

Επικοινωνια

Φωτεινή Κινούς (Ειδ.Παιδαγωγός)
Καμύνδου 10, Ρόδος (Ροδίνι)
Τηλέφωνο: (+0030) 6945936382
Email: fkinous@paidionstirixis.gr
Τίνα Τσέλιου (Παιδοψυχολόγος)
Πάροδος Λεωφ. Ηρακλειδών 51 (Ιξιά)
Τηλέφωνο:(+0030) 22410 39955
Email: ttseliou@paidionstirixis.gr
Top