Παιδιών Στήριξις

 Για να επικοινωνήσετε μαζί μας καλέστε μας στα τηλέφωνα: 22410 61030 & 22410 39955

Τίνα Τσέλιου

Msc Παιδοψυχολόγος

Πτυχιούχος του ΕΚΠΑ του τμήματος Φ.Π.Ψ, Τομέας Ψυχολογίας. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Applied Develepmental Psychology) στο Πανεπιστήμιο Reading της Μ. Βρετανίας, με την απόκτηση του τίτλου Master of Science στη Μεθοδολογία έρευνας στην Ψυχολογία. Μέλος της ΕΛΨΕ (Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία).

 

Τομέας εξειδίκευσης η προσχολική και η σχολική-εφηβική ηλικία. Πολυετής εμπειρία στην ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων και στη συμβουλευτική γονέων. Εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) και εφαρμογή της σε παιδιά με διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού. Εκπαίδευση σε σεμινάριο με θέμα “Αυτισμός και Παιχνίδι “ S.S.I.P (Social Skills Intervention Program). Διάγνωση με ψυχομετρικά τεστ όπως WISC III, WMRS και άλλα και προβολικά Τεστ, τεστ σχεδίου και ά.

 

Συμμετοχή και συνδιοργάνωση σχολών γονέων , ημερίδων με θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, διαταραχών διατροφής στην παιδική ηλικία και σχολικού εκφοβισμού, ομαδικών θεματικών συναντήσεων γονέων και εκπαιδευτικών στα πλαίσια εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές σχολικές δομές.

 

“Με τη σιγουριά της εμπειρίας και την αποδοχή κάθε παιδιού ξεχωριστά ως ατομικότητα, πιστεύω ότι η φροντίδα της ψυχικής υγείας σε νεαρή ηλικία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ψυχικά υγιείς ενήλικες. »

 

 

Φωτεινή Κινούς

Μ.Α. Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Σπουδές στο γλωσσολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Μ. Βρετανίας, στο Durham University. Απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master στον τομέα Αναπτυξιακές Δυσκολίες (Developmental Difficulties), με θέμα διατριβής «Δυσλεξία στα ελληνικά». Διετής εκπαίδευση στη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων (τύπου Tomatis) για την αντιμετώπιση αντιληπτικών δυσλειτουργιών που πιθανόν προκαλούν Διάσπαση Προσοχής, δυσλειτουργία ακουστικής ή οπτικής επεξεργασίας, δυσλειτουργία γραφής και ανάγνωσης, μειωμένη γραφοκινητική ικανότητα, μέσω επιδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος στο κέντρο εκπαίδευσης επαγγελματιών θεραπευτών της Μ.Βρετανίας ¨Early Learning School Center¨. Επιμόρφωση στο πρόγραμμα της Δώρας Μαυρομμάτη «Πρώτη Γραφή και Ανάγνωση» για αποκατάσταση παιδιών με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσορθογραφία, δυσαναγνωσία. Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα ¨Παιδαγωγικές πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης και υποστήριξης παιδιών με δυσκολίες¨, ¨Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) οι επιπτώσεις στη μάθηση και στη συμπεριφορά¨, ¨Το φάσμα του Αυτισμού (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές/ΔΑΔ) οικογένεια-παιδί-επαγγελματίες¨, ¨Τα χαρακτηριστικά των παιδιών με Asperger, υποστήριξη και ένταξη στο κανονικό σχολείο¨, ¨Γενικές μαθησιακές δυσκολίες, από τη θεωρία στην πράξη¨. Απόκτηση πιστοποιητικού εκπαίδευσης για το ¨Σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων (pecs) για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες (αυτισμό)¨.

 

Διοργανώτρια ημερίδας στη Ρόδο, με εισηγητές τους Δρ. Κάκουρο (Κλινικός Ψυχολόγος, Καθηγητής Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας, Μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου ) και Δρ. Μανιαδάκη (Ψυχολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΤΕΙ Αθήνας), με θέμα ¨Συνήθη προβλήματα παιδιών κατά τη διάρκεια ανάπτυξης¨.

 

Εργάστηκε ως ειδικός παιδαγωγός για 4 χρόνια σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές στην Αθήνα και για μακροχρόνια περίοδο ως σχολικός σύμβουλος στο γραφείο συμβουλευτικής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ¨Ροδίων Παιδεία¨. Διατηρεί προσωπικό γραφείο διάγνωσης και αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών από το 2000.

 

Διατελεί ως επιστημονική συνεργάτης της παιδοψυχιάτρου- ψυχοθεραπεύτριας, Χ. Καλύβα.

 

Με 16 χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη παιδιών προσχολικής κι σχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες «θεωρώ ότι η πλήρης και ειλικρινή αποδοχή της μοναδικότητας του μαθητή είναι η βασική προϋπόθεση για την επίδειξη του πραγματικού του δυναμικού».

Ακολουθηστε μας στα Social

Επικοινωνια

Φωτεινή Κινούς (Ειδ.Παιδαγωγός)
Καμύνδου 10, Ρόδος (Ροδίνι)
Τηλέφωνο: (+0030) 6945936382
Email: fkinous@paidionstirixis.gr
Τίνα Τσέλιου (Παιδοψυχολόγος)
Πάροδος Λεωφ. Ηρακλειδών 51 (Ιξιά)
Τηλέφωνο:(+0030) 22410 39955
Email: ttseliou@paidionstirixis.gr
Top